Billeder fra kongres

Mød os på Facebook

Webleksikon

Vores politik fra A til Å

Links

Her har vi samlet en række relevante links

Udvalg

Oversigt over diverse udvalg

Galleri

Billeder fra forskellige begivenheder samles her

Hvordan står hun oprejst?

Af Jørn Sand
20-03-2013

Peter Olesen | 16. marts 2013

Jeg husker ikke i min levetid nogen statsminister have så mange imod sig på én gang som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Alligevel er hun altid rank og smilende, skriver forfatter og journalist Peter Olesen
Det undrer mig faktisk daglig, hvordan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) evner stadig at stå op. Rank og smilende og altid beredt til en byge af kritiske spørgsmål. Jeg husker ikke i min levetid nogen statsminister have så mange imod sig på én gang. Ikke kun opposition og hele pressekorpset, men også en pæn del af sine egne, hvis man ellers skal tro de forskellige medier.
Jeg taler ikke om politik, om, hvem der holder med hvem, men om, hvem der behandler andre, sådan som de gør.

Men uanset hvad, så står hun op, som om intet er lige ved at vælte hende. Hun må være gjort af et særligt stof, hun må have sat sige sine mål, hun må have gjort sig bekendt med konsekvenserne, i hvert fald de eventuelle, og hun må have besluttet sig: lige meget hvad, så står jeg det igennem. Med et smil.
Teflon kalder nogen det, når det ser ud til at prelle af og ikke bide på med al den kritik. Hvilken psyke at have, hvilken viljestyrke, hvilke ambitioner politisk, privat og på landets vegne.

Når jeg undrer mig mest, tænker jeg: Hvornår sprutter og bander hun? Hvornår kaster hun en sten i spejlet? Hvornår siger hun: Nu kan det være nok? Og hvem har hun at puste ud hos? Måske ligefrem græde ud hos? I det daglige i det mindste.

Hvem er tættest på og kan tåle at høre det hele? Manden er der ikke til daglig. Og børnene er vel ikke store nok. Så er der moderen. Og de helt private venner og veninder. Men at skulle gå i seng næsten daglig med det ene hug efter det andet dagen igennem og så igen skulle rejse sig rank og smilende næste dag. Jeg havde ikke kunnet. Hvorfor er det, hun kan? Uanset politisk farve og holdning så må de fleste da kunne undre sig og tænke lidt a la mig.

Statsminister Fogh Rasmussen (V) havde en meget let og følgagtig presse, der stort set aldrig var på nakken af ham. Lars Løkke Rasmussen (V) slap også billigere. Men nu er det en kvinde, og hun skal altså have hele armen. Jeg får altså ondt af hende, får lyst til at give et kram og sige: Det skal nok gå – stå det igennem og erkend, at mange af dem har ondt et vist sted og er måske bare misundelige.

Det er jo også i sig selv en forbrydelse at se godt ud, være flot og præsentabel, en smuk og værdig repræsentant for vort land. Det kan man ikke sådan bare tillade sig. Det skal der bødes for.

Bemærk – jeg taler ikke om, hvem vi stemmer på. Men om måden, vi behandler vores lands leder på. Jeg ser da udmærket mange fejl og fejltrin, løfter, der ikke blev holdt, skift undervejs, men jeg ser også et vist mod, de færreste nok havde tiltænkt hende.

Hvilke andre politikere har i øvrigt ikke gjort noget lignende, begået fejl og præsteret løftebrud: Var Fogh fejlfri? Først nu er pressekorpset endelig begyndt at forholde sig kritisk til ham, nu hvor man ikke har hans stift stirrende og bestemt ikke rare blik rettet imod sig dagligt, hvis man skulle vove at stille et kritisk spørgsmål. Først nu ser mange, at den vist ikke var helt appelsinfri med ham og hans lederskab.

Men hende her, Helle Thorning-Schmidt, hun skal have, skal hun, for hun trænger til at blive kanøflet, og hun ser ud til at kunne tåle det, så giv hende bare noget mere af mosten. Som når de dumme mobbetøser i klassen danner klikker og konstant er efter en bestemt pige i klassen, der skal knækkes, uanset hvad.

En dag må hun da krakelere og falde om, Helle Thorning-Schmidt. Men nej, hun står der endnu, rank og smilende og stålsat og fast besluttet på at ville gennemføre sit projekt, uanset hvem der galper op. Om det er modstanderne eller hendes egne.

Jeg beundrer i hvert fald hendes mod, vilje og engagement og åbenbare evne til at stå fast – stort set uanset hvad. Og uanset om jeg er enig med hende. Om det så er klogt af hende på længere sigt, er en anden sag, som mange er helt uenige om.

Men et venligt ord og en vis portion respekt for evnen til stadig at stå op efter alle de tæsk, det var vel ikke for meget. Fra nogle stykker af os – uanset politisk ståsted.Bliv medlem

Indflydelse på politikken

Deltagelse i aktiviteter

Modtag nyhedsbreve

+ mange andre fordele


Landspolitik


Kalender


  Socialdemokratiet Lemvig kommune  |  Høgevej 14  |  7620 Lemvig  |  23 35 48 97  |  info@socialdemokraterne-lemvig.dk